< Streyenvissers

bannerverslagen

 

golfje

 

 

Verslag 2e kantwedstrijd 25-06-2016


Deze kantwedstijd was voor het eerst een avondwedstrijd vanaf het strand, dus kaarsen en andere verlichtingsmiddelen waren nodig om de sfeer en duidelijkheid aan te geven.


Al vroeg waren de eersten aanwezig alhoewel de wedstrijd pas om 19.30 uur zou beginnen en jawel hoor een fikse branding dus de onvermijdelijke kite-surfers waren ook op het parkoers aanwezig. Gelukkig zijn er geen botsingen tussen vissers en surfers geweest. Totaal kwamen 25 leden op de wedstrijd af, de laatste voor de zomervakantie. Ondanks de zomerse temperaturen die voorspeld waren was trui en jas niet overbodig.

Direct na het beginsignaal wist Bart van Meel een mooie zeebaars te vangen van 38 cm dus vis zat er! Maar hoe langer de wedstrijd duurde des te moeilijker de vis werd gevangen.

Erik van Louvezijn deed een gooi om de grootste rondvis van 2016 te vangen met een zeebaars van 56 cm en voorts werden een paar tongetjes gevangen maar de meeste soort was toch de bot.

Uiteindelijk wist Wesley Bal de wedstrijd te winnen met 6 vissen totaal 129 cm met op de 2e plaats Bart van Meel met 89 cm.

 

 

Verslag 7e clubwedstrijd 2015

Zondag 1 november is de laatste kantwedstrijd van dit jaar gevist op de stranden van Domburg onder prachtige weersomstandigheden een Indian Summer waardig. Ruim 23 leden kwamen aandraven om de zee leeg te trekken en zodoende een gooi voor de dagprijs te doen.
Wat ook de reden was is slechts gissen, maar de vissen wilden niet meewerken om de wedstrijd een succes te maken. Mondjesmaat kwamen er vissen op het strand van mooie scharen tot scholletjes en een grove bot.
Perry Aertssen deed zijn naam eer aan als uittredend kampioen door de wedstrijd te winnen om zodoende de 7e dagwinnaar te worden.
Voor de rest was het sprokkelen geblazen voor de punten en dat maakt de competitie dit jaar extra spannend. De laatste wedstrijd, de WEGWAAI, zal de beslissing brengen wie de kampioensbeker gaat winnen en als extra bonus is de SJAN LANDA Trofee te winne

 

golfje

Verslag 3e bootwedstrijd 18 oktober 2015

Vooraf waren alle leden ingelicht vanwege het feit dat de Seabear niet in Zierikzee lag maar een nieuwe haven Yerseke was geworden en toch was de afvaart later dan gepland. 2 leden waren de weg kwijt en 1 lid was de autosleutels kwijt, toe maar! Alles geteld waren er 24 leden aanwezig en niet de Seabear maar de Sunbear.
De ankerplaats werd de Franse trap en gelijk werden er wijtingen en scharren gevangen. Sommigen van mooie formaat, maar nog niet in grote aantallen’
Wat wel goed maakte waren de weersomstandigheden want in plaats van een grijze dag werd het een blauwe hemel met veel zon en dat is mooi meegenomen.
Uiteindelijk werd totaal 136 vissen gevangen en slecht 1 visser had niets maar dat lag waarschijnlijk aan het verkeerde aas (?). De eerste plaats was ook dit weer voor de 6e keer een andere naam Jordy Helmons met 11 vissen en 231 cm. Voor de 2e plaats nam Jaap Keur een optie met 10 vissen en 210 cm, terwijl Jack Jurgers de 3e plaats kreeg toebedeeld met eveneens 10 vissen en 201 cm.

golfje

 

Verslag 4e clubwedstrijd 2015

Zondag 28 juni de uitgestelde bootwedstrijd met MS Eendracht vanuit Bruinisse gevist waar 26 leden aan deelnamen. Voor 08.00 uur was iedereen aanwezig zodat de afvaart kon plaats vinden richting de Zeelandbrug waar het te doen was.
Na een flinke tijd later konden de vistuigen te water worden gelaten en gelijk werden de eerste vissen gevangen, niet te groot maar het was vis en voornamelijk schar. Toen was het gedaan met het optimisme want sporadisch kwam er een vis aan dek. De verwachte warmte bleef ook achterwege dus het wachten kon beginnen.
Diversen combinaties werden uitgeprobeerd om maar de vis te verschalken en sommigen hadden er baat mee. Er werd zelfs gevist tot 15.30 uur, maar toen was het gedaan en kon de thuisvaart een aanvang nemen.
Als dagwinnaar kwam te voorschijn Nol Jurgers die 7 vissen ving met een lengte van 57 cm. Met 1 cm minder werd Kees Heijboer 2e, terwijl Jan van Oostenbosch een mooie 3e plaats behaalde met 54 cm.
Dit was de laatste wedstrijd van het voorseizoen met 4 verschillende winnaars en wederom het opschudden van het klassement.

golfje

 

junioren

NK junioren 2015
Zaterdag 23 mei vond het NK kustvissen voor de jeugd plaats op de stranden van de 7 golven tussen Westkapelle en Domburg.
Voor onze vereniging deed Rick van Gastel mee bij de A junioren.
Bij aanvang van de wedstrijd was het weer vol met buien en een stevige wind recht op de kant wat een mooie branding gaf, dus ver gooien was dit keer moeilijk en dan maar een muitje opzoeken voor botten en baarsjes waar er genoeg van waren maar alleen geluk hebben met de loting.
Er was geloot in 3 vakken dus iedereen had kansen.
In zijn vak (C) kwam Rick van Gastel goed aan de vis en ving o.a. een tarbot van 27 cm.
Totaal ving hij 7 vissen en werd daarmee 1e in zijn vak.
De winnaars van de andere vakken vingen het dubbele van vak C zodat Rick van Gastel een mooie 3e plaats won met recht op een bord en een bronzen medaille en dus op het erepodium.
Dit is zijn tweede medaille na de vorige bij de B junioren.
Nu nog de topcompetitie maar alvast gefeliciteerd met dit mooie succes!

golfje

 

 

Verslag 2e kantwedstrijd 2015
Wederom was het verzamelen geblazen aan de stranden tussen Westkapelle en Domburg en deze keer links van de Baaiweg.
Totaal 23 leden waren op komen dagen om de belangrijke punten bijeen te vissen. Al om 08.00 uur werd het startsignaal gegeven en een ieder op zijn/haar wijze –ver of dichtbij – een poging waagden vis te vangen.
Onder zonnige omstandigheden met een 2/3 beaufort noordenwind was het aangenaam vissen. Vanaf de lage nummers werd gelijk al van het begin goed gevangen met soms een triplet per draai, flinke botten en mooie baarzen.
Er zijn ook 2 nieuwe records te melden t.w. een nieuwe vissoort grauwe poon 14 cm gevangen door Perry Aertssen en een verbetering vissoort tarbot 23 cm gevangen door Philip Wouts.
Dagwinnaar werd Erik van Louvezijn met 23 vissen en 457 cm, 2e Kees Heijboer met 17 vissen en 341 cm en Jeffrey van Est met 11 vissen en 237 cm. Totale vangst 155 vissen.

 

golfje

erik rode poon

De selectie bootvissen is zoals gewoonlijk over twee dagen gespreid met op 19 april vanuit Scheveningen de Noordzee op en vanuit de Bergsediepsluis op 3 mei de Oosterschelde.
Dit jaar deden er maar liefst 7 leden mee t.w. Kees Heijboer, Jack Jurgers, Rick van Gastel, Philip Wouts, Bart van Meel, Erik van Schilt en Jan Schuurman.
De visserij op de Noordzee was formidabel alleen was het kunst om maatse vissen te vangen want hier werd op gewicht gevist. Dus aantallen genoeg maar de klasseringen vielen bar tegen dus de vooruitzichten waren slecht gesteld.
Vissen op de Oosterschelde is weer iets heel anders en dat blijkt ook nu weer. Het klassement werd weer eens goed geschud en mensen die de eerste dag goed hadden gevist hebben het niet kunnen waar maken voor de eindselectie.
Kees Heijboer bewees maar weer eens, zonder een hengel te breken, dat hij goed kan vissen en als verrassing Jan Schuurman die een daverende eindsprint inzette maar net iets tekort kwam, jammer!!! Kees Heijboer is als enigste door naar de eindwedstrijd om het kampioenschap van Nederland eind mei. O ja, Erik van Schilt ving toch wel een bijzondere vis, een poon
Alle deelnemers van de vereniging verdienen een pluim voor hun optreden in deze selectie en wellicht volgend jaar meer geluk.

 

golfje

BHK zout 2015

winnaar 2015

 

Maandag 27 april, Koningsdag, de nieuwe datum voor het kampioenschap van Bergen op Zoom BHK zout.


Traditioneel vervist aan de paviljoenpolder te Bath aan de Westerschelde waar nu eenmaal geen grote vissen liggen te wachten. Een dag eerder had de Edelkarper er gevist en het resultaat was bedroevend dus geen goed gevoel van te voren maar de weersomstandigheden waren beter dan voorspeld en achter de dijk was het goed uit te houden.
De Streyenvissers waren als vanouds weer in grote getalen op komen dagen om een gooi te doen naar de Peer de Kock bokaal waar vele bekende namen op staan vermeld.
Om maar met de deur in huis te vallen de winnaar had 145 cm en was Ludi Pals van het Spanjooltje met op de 2e plaats Jan Huyps eveneens van het Spanjooltje. De 3e in het klassement werd Kees Heijboer. Omdat de eerste twee in het klassement geen lid zijn van een vereniging van de BHK en ook niet in Bergen op Zoom wonen is de Peer de Kock trofee dit jaar gewonnen door Susan Stuijts die net 1 cm meer wist te vangen dan Kees Heijboer.
De eerste dame is Gretha de Haan geworden eveneens van De Streyenvissers, terwijl bij de verenigingen Spanjooltje dik verdiend eerste werd voor De Streyenvissers en de Edelkarper.

golfje

 

 

 

Selectie kustvissen zuid 2015

Zaterdag 25 april was de dag van de selectie zuid voor het NK kustvissen 2015 in oktober te Noordwijk.
De Streyenvissers hadden 2 teams afgevaardigd met redelijk ingeschatte ervaring gelijk op de resultaten in het verleden.
Na het afhalen van de kaarten als een speer naar de stranden tussen Westkapelle en Domburg waar pas om 11.00 uur het sein van beginnen werd gegeven. Binnen het kwartier kwamen de eerste vissen op het strand in de vorm van schar, bot en zeebaars.
Voor onze deelnemers liep het niet vlot maar tegen het einde werd er toch leuk gevangen. Individueel werd Erik van Schilt onze beste man met een 9e plaats en een 2 in zijn vak. Perry Aertssen behaalde in het eindklassement de 24e plaats en 5e in zijn vak. Corne Bennaars 8e in het vak, Jibbe van der linden 9e in het vak en Bart van Meel 10e in zijn vak.
Uiteindelijk wist het team 1 bestaande uit Perry Aertssen, Mischa Ritico, Erik van Schilt, Susan Stuijts en Bart van Meel bij de korpsen een mooie 6e plaats te winnen en dus plaatsing voor het NK. Individueel wisten Corne Bennaars en Jibbe van der Linden zich ook te plaatsen.
Tenslotte dankt de vereniging onze beide controleurs Henk Paulus en Huib de Vos.

 

 

1e bootwedstrijd 2015 bootjee

Zondag 22 maart 2015 vond de eerste bootwedstrijd van De Streyenvissers plaats vanuit Zierikzee met MS Seabear.

Na de grote inschrijving van de eerste kantwedstrijd overtrof ook deze wedstrijd alle verwachtingen met 27 deelnemers die allemaal een plek konden vinden aan boord. Rond 8.00 uur voeren wij de haven uit richting de stormvloedkering waar het moest gaan gebeuren. Nu was het wel zo dat de vangstberichten eerder zeer matig waren dus was afwachten de boodschap en dat kwam helaas ook uit.

In totaal hebben wij 3 stekken afgevist en alleen op de eerste ankerplaats werden een aantal scharren gevangen maar om nu te zeggen tjonge, tjonge is veel gezegd.

De dagwinnaar werd Alex Overbeeke met 3 vissen en 61 cm, op de tweede plaats Jack Jurgers met 2 vissen en 56 cm en de derde plaats werd ingenomen door Flip Wouts eveneens met 2 vissen en 48 cm.

golfje

 

 

Zondag 8 maart 2015 vond de eerste clubwedstrijd plaats op het parcours 7 golven nabij Domburg. Maar liefst 26 deelnemers waren komen opdagen om op deze zon overgoten dag een visje aan de haak te slaan. Voor het eerst in de geschiedenis van De Streyenvissers waren er 3 dames aanwezig om met elkaar de strijd aan te gaan.

Al om 08.00 uur werd de wedstrijd in gang geschoten en al vrij snel kwamen de eerst vissen aan de kant, niet te groot maar op het nieuwe zand zat tenminste vis en dat viel niet tegen. Het waren meestal scharretjes, een enkele schol of wijting maar ook mooie grove botten.

Na het afschieten van de wedstrijd bleek Corne Bennaars het beste de winter te hebben overleefd met de vangst van 19 vissen en totaal 246 cm. Op gepaste afstand volgde Rick van Gastel op de 2e plaats met 13 vissen en 158 cm, terwijl Jaap Keur mooi op de 3e plaats zich nestelde met eveneens 13 vissen en slechts 1 cm minder.

Bij de dames wist Aurelia Helmons de meeste vis eruit te slepen, totaal 5 stuks met 68 cm bleef zij vele mannen de baas.

De eerste aanzet was geslaagd te noemen en op naar de 2e clubwedstrijd met de Seabear op 22 maart vanuit Zierikzee.

golfje

 

Vispas info 2015

Geachte Sportvissers,
Heeft u in 2014 via H.S.V. De Streyenvissers een Vispas aangeschaft en uw aangemaakte pas 2015 nog niet afgehaald, dan heeft u tot half juni 2015 de tijd deze af te halen bij:
Hengelsporthuis Jurgers Parallelweg 109,
4621 JV Bergen op Zoom.

Niet afgehaalde passen moeten wij na
half juni 2015 retour zenden naar
Sportvisserij Nederland.
Met vriendelijke groet,
Ledenadministratie De Streyenvissers.

golfje

 

DE KOPPEL

Zondag 21 december was de laatste activiteit van De Streyenvissers de zogenaamde blinde koppelwedstrijd. Een ieder vist voor zijn eigen en wordt na afloop aan een andere visser gekoppeld.
Vooraf was nog niet zeker of de Eendracht van Co van Oevelen wel zou varen vanwege de windvoorspellingen maar toch op hoop van zegen naar de Oosterscheldebrug gevaren in een poging vis te vangen.

 

koppel2014

De vangsten waren niet bijzonder te noemen maar het formaat was goed te noemen, mooie scharren en ook nog enige meunen. Geen steenbolk of wijtingen meer te bekennen, zeker al Kerstmis aan het vieren.
Na afloop werd door middel van een openbare loting gekoppeld en de volgende rangschikking kwam uit de bus.
Koppelkampioenen 2014 – Kees Heijboer en Alex Overbeeke
2e Jeffrey van Est en Nol Jurgers

3e Rick van Gastel en Guido de Nooijer

 

golfje

 


IN MEMORIUM ANDRE VLEGHELS

Maandag 22 december 2014 bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van Andre Vleghels.
Mede oprichter, oud voorzitter en erevoorzitter van De Streyenvissers. Hij was 39 jaar onze leidsman in voor- en tegenspoed met als rode draad de vereniging bijeen te houden, maar vooral de gezelligheid in stand te houden. Befaamd waren de mosselavonden annex leden vergaderingen, het uitreiken van de leugenbeker en het weggeven van truien en vesten die te plaatse gepast moesten worden.
Vanwege zijn inspanningen is hij op 16 oktober 1987 onderscheiden met een Koninklijke onderscheiding wat wel enige voeten in aarde had want het bleek dat Andre de Belgische nationaliteit had.
Op 30 november 1991 is hij door de vereniging onderscheiden met de titel erevoorzitter.
Bij de viering van ons 60 jaar bestaan tenslotte is hij door de federatie Zuidwest Nederland beloond met de erespeld waar ik de eer had die te mogen opspelden.
Met zijn overlijden verliezen De Streyenvissers een markant lid.
Dat hij moge rusten in vrede

 

jub

 

 

golfje

KAMPIOENEN 2014

Zondag 14 december zijn de kampioenen van De Streyenvissers gehuldigd tijdens een samenkomst waar praktisch alle leden aanwezig waren. Algemeen kampioen is Perry Aertssen geworden die heel de competitie bij de eersten heeft geëindigd met als tweede Jordy Helmons die tijdens de laatste wedstrijd deze plaats wist te veroveren en dit ging ten koste van Mischa Ritico die net 1 punt te kort kwam. De andere prijzen gingen naar Kees Heijboer kantkampioen, Perry Aertssen bootkampioen en tevens winnaar Loek Mooiman Trofee. Jack Jurgers met de grootste rondvis, Perry Aertssen met de grootste platvis, Cynthia Frey als eerste dame en Rick van Gastel als eerste jeugd.

kamp2014

 

 

 

golfje


IN MEMORIAM
JAN SUIKERBUIK

Ons bereikte het bericht van het overlijden van:

JAN SUIKERBUIK

Vanaf 2007 was hij actief lid van onze vereniging en was vanaf 2013 tot heden bestuurslid

Hij behandelde voornamelijk de wedstrijdadministratie en verrichte dit met nauwgezette precisie

Helaas heeft hij slechts kort zijn functie kunnen uitoefenen

Bestuur en leden van H.S.V. De Streyenvissers wensen de nabestaanden onze oprechte deelneming.

JAN RUST IN VREDE

rust

 

 

golfje

Verslag 3e bootwedstrijd 2014

Zondag 5 oktober is de 1e wedstrijd gevist na de zomervakantie.
Het werd de traditionele Grevelingen boot met MS Theo vanuit De Osse.
Met 23 trappelende vissers aan boord om het water leeg te gaan vissen, zeker gelet op de bolkenvangsten in de Oosterschelde.
Bij de eerste ankerplek bleef het vrij lang stil aan boord dus zonder kreten van “ controleur ik heb vis !”
De eerste gevangen vis was dan ook een kleine spiering en dat gaf al te denken wat de dag zou gaan brengen.
Als we spreken over een taaie visserij dan hebben we dat al gehad voor dit jaar.
Bij de eerste stek gingen een paar als de brandweer maar zouden later compleet stil vallen, dus over zo’n water hebben we het.
Tegen het einde van de wedstrijd kwamen dan toch een paar in beweging want die hadden een putje of een randje gevonden.
Uiteindelijk werd de winnaar, een lid die waarschijnlijk daar is geboren, Rick van Gastel en werd Bart van Meel keurig tweede.

4e clubwedstrijd 22-06-2014
De 4e wedstrijd van 2014 vond plaats met de boot van Co van Oevelen, de Eendracht vanuit Bruinisse.
Totaal kwamen er 22 leden opdagen om een gooi te doen naar de dagprijzen en een goede positie in te nemen voor de najaarswedstrijden.
De weersomstandigheden waren ideaal om te vissen onder een zonnetje en weinig wind alleen de vis moet dan ook wel meewerken en daar ontbrak het aan.
De vangsten waren miniem en van de kleine kant alleen de bot van 41 cm gevangen door Perry Aertssen viel uit de toon en ook Jordy Helmons scoorde een evenaring van een clubrecord rode poon 21 cm.

 

 

winnaar


Uiteindelijk is er toch altijd een winnaar en dat was in de persoon van Perry Aertssen die blijkbaar ook leert wat bootvissen inhoudt.
Met deze wedstrijd liggen de voorjaarswedstrijden achter de rug en als we kijken naar de tussenstand in het kampioenschap zien wij toch wel een verrassende stand van zaken en dat beloofd een spannende najaar.

Kees Heijboer wint met straatlengte

 

Zondag 23 november vond de laatste clubwedstrijd plaats aan de Baaiweg te Westkapelle van 09.00 tot 13.00 uur.

Vooraf gaande aan het beginsignaal werd een indrukwekkend

minuut stilte gehouden vanwege ons lid Jan Suikerbuik. Direct daarna werden er al mooie scharren gevangen maar wel op grote afstand en niet iedereen kon die afstand halen.kamp2014

Voor het kampioenschap hoefde in feite niet meer worden gevist

want de kampioen was bijna bekend maar voor de opvolgende

plaatsen werd fel gevist zeker tot plaats 10 en jawel er werd nog

flink in het klassement geschut.

De kampioen van 2014 werd Perry Aertssen die alle wedstrijden

in de top heeft gevist dus de titel eerlijk heeft verdiend.

golfje

 

 

 

WEGWAAI 2014


De jaarlijkse wedstrijd om de Wegwaai trofee werd zondag 2 november 2014 gevist vanaf MS Hoop vanuit Kortgene
Al vroeg moesten wij aanwezig zijn vanwege het vertrek -0.700- en of het deze reden was laat zich raden maar er waren maar 17 leden om de dag te gaan vissen onder wegwaai omstandigheden.
Gekozen was dat er gevist zou gaan worden in de buurt van Kats en dat bleek geen slechte keuze want al snel werden er mooie scharren gevangen maar niet genoeg dus zoeken naar de steenbolken en die werden ook gevonden alleen niet door iedereen want het putje was maar klein.
Het werd een interessante strijd met enkele leden die de strijd om de bovenste plaatsen in het klassement gingen beïnvloeden maar de echte vissers stonden op tijd op om redelijk orde op zaken te stellen.
Dat toch de steenbolken de daguitslag gingen uitmaken stond als een paal boven water en uiteindelijk wist Jan Willem Bastiaanse de wegwaai beker te winnen met 23 vissen en 374 cm. Jan van Oosterbosch werd mooi 2e met 16 vissen en 278 cm en Perry Aertssen deed de toppositie eer aan door als 3e te eindigen met 13 vissen en 272 cm.
Met nog 1 wedstrijd voor de boeg moet het gek lopen dat Perry de kampioenstitel zal ontlopen want met alleen topposities kan dat niet anders.

 

gj

 

golfje

Verslag 3e kantwedstrijd 2014

 

Op zondag 26 oktober vond de 3e kantwedstrijd plaats op een vervangend parkoers t.w. Baaiweg links.

Bij aanvang waren er 20 leden aanwezig om hun positie te verdedigen of te verbeteren in het klassement. De weersomstandigheden waren bewolkt met een mooie branding voor de deur wat kon betekenen zat er zeebaars aanwezig was en dat ook zo alleen het formaat was zeer klein want er werden veel 1 punters gevangen. Tussendoor werden er ook mooie botten en 4 tongen gevangen.

Jordy Helmons wist het clubrecord schar te verbeteren dat sinds 2007 stond op 33 cm en nu 34 cm is. Verheugend was de aanwezigheid van Jan Suikerbuik en wist tussen neus en lippen nog de 5e plaats te behalen.

Uiteindelijk werd Wesley Bal de 1e plaats te behalen met 13 vissen en 235 cm, op de 2e plaats Kees Heijboer met 8 vissen en 185 cm en op de 3e plaats Jordy Helmons met 6 vissen en 148 cm

golfje

Verslag 3e bootwedstrijd 2014

Zondag 5 oktober is de 1e wedstrijd gevist na de zomervakantie.
Het werd de traditionele Grevelingen boot met MS Theo vanuit De Osse.
Met 23 trappelende vissers aan boord om het water leeg te gaan vissen, zeker gelet op de bolkenvangsten in de Oosterschelde.
Bij de eerste ankerplek bleef het vrij lang stil aan boord dus zonder kreten van “ controleur ik heb vis !”
De eerste gevangen vis was dan ook een kleine spiering en dat gaf al te denken wat de dag zou gaan brengen.
Als we spreken over een taaie visserij dan hebben we dat al gehad voor dit jaar.
Bij de eerste stek gingen een paar als de brandweer maar zouden later compleet stil vallen, dus over zo’n water hebben we het.
Tegen het einde van de wedstrijd kwamen dan toch een paar in beweging want die hadden een putje of een randje gevonden.
Uiteindelijk werd de winnaar, een lid die waarschijnlijk daar is geboren, Rick van Gastel en werd Bart van Meel keurig tweede.

golfje

 

KANTWEDSTRIJD 2014

Zondag 18 mei werd op het strand radarpost Westkapelle de 2e

kantwedstrijd gehouden waar 23 deelnemers op af kwamen.

Onder zomerse omstandigheden werd het een taaie visserij maar vis

werd er gevangen met een variatie van geep, schar, zeebaars, diversen

eenpunters en als klap op de vuurpijl een zeenaald van 32 cm gevangen

door Jan Suikerbuik wat gelijk een nieuw record opleverde.

Winnaar van de dag werd Jack Jurgers met 3 gepen en 1 schar.

Totaal vingen 11 deelnemers 33 vissen.

 

golfje

SELECTIE BOOT 2014

Zondag 6 april werd de eerste selectiewedstrijd gehouden vanuit Scheveningen met de Estrella en de Trip Tender.
Van onze vereniging deden mee Kees Heijboer, Rik van Gastel, Jack Jurgers en Flip Wouts.
Er werd veel vis gevangen waarvan de schar de boventoon voerde.
De beste was Kees Heijboer met 55 vissen en 2 klassementspunten, Rick van Gastel ving 70 vissen en 4 klassementspunten, Jack Jurgers 62 vissen en 9 klassementspunten en Flip Wouts 50 vissen en 10 klassementspunten.
Een mooi resultaat met het oog op de tweede selectie op de Oosterschelde waar alles weer zomaar door elkaar kan worden gehusseld.
Zondag 4 mei vond de tweede selectie plaats vanuit de Bergsediepsluis met de Dolfijn, de Hendrik H en de Eendracht II.
De gehele dag is nabij het Goesse Sas gelegen en het is een taaie visserij geworden.

selectie2014


Bij de prijsuitreiking geen bord voor onze leden maar wel een mooi resultaat!
50% van de leden is door naar het NK boot op 25 mei vanaf Neeltje Jans.
Als beste onze benjamin, in feite nog jeugd, Rick van Gastel met 11 kl.pnt
Kees Heijboer is ook door met 13 punten.
Alle deelnemers van harte proficiat.

golfje

BHK zout 2014

 

bart

Zondag 27 april werd het kampioenschap van Bergen op Zoom zout gevist onder auspiciën van de Bergse Hengel Kombinatie (BHK)  aan de Paviljoenpolder te Bath.
Van onze vereniging deden er 18 leden mee om een gooi te doen naar de begeerde wisselbeker de Peer de Kock trofee.
Nu is het parkoers van Bath geen water waar grote vissen te verwachten waren maar het formaat postzegel is toch wel erg klein.
Om die reden werd elke centimeter geteld om toch een uitslag te krijgen.
Bijzonder feit was de vangsten van enige zoetwater vissen.
Vanaf het begin werd redelijk vis gevangen en ook kunst was vis te blijven vangen wat sommigen echt wel lukten.
Zoals altijd kwam er een einde aan de wedstrijd en waren er winnaars te melden.
Bij de verenigingen was De Streyenvissers de beste met 367 cm voor ’t Spanjooltje met 306 cm.
De Peer de Kock Trofee en kampioen van Bergen op Zoom werd Bart van Meel van De Streyenvissers met 175 cm.
Al met al wederom een mooi resultaat voor De Streyenvissers.

golfje

 

2e clubwedstrijd 2014

Zondag 13 april was de 2e clubwedstrijd gepland met de Seabear uit Zierikzee, maar deze visboot had een kapotte generator dus kan niet varen.
Gelukkig was het zusterschip Sunbear in Hansweert beschikbaar en na een telefoonronde waren wij met 24 leden aanwezig om de Westerschelde onveilig te maken.
De eerste ankerplek was bij de oude veerhaven van Kruiningen maar daar was geen vis te bekennen, maar dat kan ook aan het getijde hebben gelegen.
Na een paar uur overgestoken richting Zeeuws Vlaanderen in een speciaal puntje en jawel hoor de eerste vissen kwamen binnen in de vorm van botten.
Dat waren de meeste gevangen vissen maar er werden ook enige tongen gevangen.
Uiteindelijk kwam als winnaar Mischa Ritico met 6 vissen en 181 cm en als tweede Jordy Helmons met eveneens 6 vissen en 166  cm.
Derde werd Cynthia Frey met 5 vissen en122 cm en eveneens met 5 vissen en 115 cm werd Jan Suikerbuik vierde.
De volgende wedstrijd is op 18 mei bij de radarpost Westkapelle.

 

 

 

golfje

 

 

 

DE KOP IS ER AF

Zaterdag 29 maart selectie kustvissen zout op de stranden van Zoutelande en Westkapelle.
Voor velen een belangrijke dag, een dag naar bekendheid of een dag van teleurstellingen.
Anders dan andere jaren was het een wedstrijd met opkomend water.
Het proefvissen had uitgemaakt dat in de eerste uren de vis zou moeten worden gevangen en de verre werpers in het voordeel waren.
De vangsten in de laatste uren waren echt bonus vissen.
Onze vereniging deed met 2 teams en 2 individuelen mee en hadden veel vertrouwen gelet op de resultaten in voorgaande jaren met diverse ereplaatsen in teamverband.
Om 09.00 uur vlogen 206 loodjes richting horizon en al vrij snel kwamen de eerste vissen aan de kant.
Na een rondje langs enige deelnemers werd al snel duidelijk dat onze leden het niet slecht deden.
Om 13.00 uur werd het eindsignaal gegeven en kon de moeilijke weg naar de parkeerplaatsen op gang komen.
Voor de organisatie begon toen pas het intensieve werk van uitrekenen en verwerken per pc.
Een heel gedoe met teamleden, individuelen en dan nog ook nog NS leden, maar aan alles kwam een einde en kon de wedstrijdleider helderheid geven met het uitreiken van eremetaal en de bekende borden.
Bij het bekend maken van de deelnemende teams voor het NK allemaal lachende gezichten bij De Streyenvissers, team 1 & 2 waren beiden geplaatst.
Deze keer geen ereplaatsen, maar nog nooit waren er 2 teams door naar de finale.
Tot slot wil ik de onze leden Henk Paulus en Piet de Visser danken voor hun vrijwillige werk als controleur.

Zondag 31 maart, de eerste clubwedstrijd van De Streyenvissers op het parkoers Speeltuintje Zoutelande.
Al vroeg waren de leden aanwezig en om 08.00 uur werd de toeter geblazen door de nieuwe controleur Aurelia Helmons.
Ook bij deze wedstrijd waren de verre werpers in het voordeel.

selectie zout

Hier en daar kwamen scharren en wijtingen aan de kant, opvallend was wel het ontbreken van de voorjaarsbotten.
De betere vangsten werden gedaan op de hoge nummers.
Winnaar van de dag werd Corne Bennaars met de vangst van 14 vissen en bekroonde hiermee de prestatie van zaterdag.
Op de 2e plaats Mischa Ritico met 11 vissen die duidelijk beter viste dan zaterdag.
Met 2 cm minder en 10 vissen eindigde Martijn Bastiaanse ook al na een goede prestatie zaterdag.
Als nummer 4 en 5 Perry Aertssen en Kees Heijboer.
Ten slotte de eerste 10 van het klassement visten boven de 100 cm, kortom een goede start van het jaar.

Alex Overbeeke, voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

golfje